Kun tarvitset lainaa ilman luottotietoja

ilman luottotietoja

Perinteiset pankit vaativat lainanhakijoilta lähes poikkeuksetta luottotiedot pyrkiäkseen varmistamaan hakijan maksukyvyn lainan takaisinmaksua ajatellen. Mikäli tarvitset lainaa ilman luottotietoja, perinteiset pankit voivat edellä mainitusta syystä olla pois suljettu vaihtoehto. Muitakin vaihtoehtoja kuitenkin löytyy, ja kerromme niistä lisää tässä artikkelissa.

Mitkä tahot myöntävät lainaa ilman luottotietoja

Hyvä uutinen heille, joille ei puutteellisten luottotietojen vuoksi myönnetä lainaa perinteisistä pankeista: nykypäivänä lainoja tarjoavat myös useat netissä toimivat rahoituslaitokset, joista monilla on luottotietojen suhteen perinteisiä pankkeja joustavammat käytännöt. Sopivien lainantarjoajien määrä voi olla hieman suppeampi, mutta lainaa ilman luottotietoja myöntäviä rahoituslaitoksia on kuitenkin useampia. Ei siis kannata missään nimessä ajatella, että lainan saaminen olisi täysin mahdotonta silloin, kun luottotietoja ei ole.

Verkossa toimivia rahoituslaitoksia löytyy nykyään jo laaja valikoima Suomestakin. Yksi näistä on Swiftbanker, joka tarjoaa runsaasti tietoa erilaisiin lainoihin ja lainan hakemiseen liittyen, sekä tekee myös lainojen kilpailutuksen puolestasi. Kilpailutussivustojen avulla saat tarjouksia sellaisilta rahoituslaitoksilta, jotka olisivat valmiita myöntämään sinulle lainaa luottotietojen puutteesta huolimatta.

Ota nämä asiat huomioon, kun olet hakemassa lainaa ilman luottotietoja

Kuten todettu, sopivan lainantarjoajan löytäminen saattaa olla hieman haastavampaa silloin kun olet hakemassa lainaa ilman luottotietoja, mutta lainaa voi silti saada ja sitä kannattaa ehdottomasti hakea, mikäli lainalle on tarvetta. Luottotietojen puuttumisen voi ilmoittaa heti hakulomakkeessa, ja näin kannattaakin tehdä. Silloin rahoituslaitokset saavat hakemuksestasi ja tilanteestasi heti totuudenmukaisen kuvan, eikä lainan hakeminen viivästy siksi, että rahoituslaitokset joutuvat erikseen kysymään lisätietoja luottotiedoistasi.

Kun haet lainaa ilman luottotietoja kannattaa huomioida, että se on usein koroiltaan jonkin verran suurempi. Tämä on rahoituslaitosten keino varmistella sitä, että lainarahat maksetaan takaisin. Lainaehdot kannattaa tästäkin syystä lukea huolella läpi ja lisäksi kannattaa tarkistaa, sisältyykö lainan takaisinmaksuehtoisin lyhennysvapaita kuukausia. Ne tuovat lisähelpotusta lainan takaisinmaksuun. 

Lainan hakemista kannattaa luottotiedottomana harkita ja suunnitella erityisen perusteellisesti ja huolellisesti. Pohdi esimerkiksi sitä, millaista lainasummaa tarvitset ja millaisella aikataululla ja minkä suuruisissa erissä pystyisit maksamaan sen takaisin. Tee itsellesi myös yhteenveto taloutesi tuloista ja menoista, sekä selvitä itsellesi, kuinka paljon sinulla on vielä maksettavaa ulosotossa. Pohdi huolellisesti sitä, onko sekä ulosottomaksujen että lainan takaisinmaksu sinulle taloudellisesti mahdollista.

Kun sinulla on osoittaa lainantarjoajalle huolellisesti tehty kartoitus omista tuloista ja menoistasi sekä suunnitelma siitä, miten aiot lainan takaisinmaksun hoitaa, on todennäköisyys lainan saamiseen parempi. Rahoituslaitos saattaa myös esittää sinulle kysymyksiä luottotietojen menetykseen johtaneista syistä. Kysymyksiin kannattaa vastata rehellisesti ja avoimesti.

Vakuudellinen laina ja yhdistelylaina voivat olla ratkaisuja lainan saamiseen ilman luottotietoja

Rahoituslaitokset tarjoavat asiakkailleen useita erilaisia lainamuotoja, joista osa on vakuudettomia ja osa vakuudellisia. Vakuudeton laina tarkoittaa sellaista lainaa, johon ei tarvita takaajaa tai minkäänlaisia vakuuksia, kuten esimerkiksi autoa tai muuta omaisuutta. Vakuudellisessa lainassa takaajia tai jonkinlaista vakuutta taas tarvitaan, ja sen tarkoituksena on varmistaa, että rahoituslaitos saa myöntämänsä lainan takaisin.

Jos haet lainaa ilman luottotietoja, rahoituslaitokset voivat tarjota sinulle nimenomaan vakuudellista lainaa. Pohdi siis jo ennen lainahakemuksen tekemistä sitä, onko sinulla sellaista omaisuutta, jonka voisit asettaa vakuudeksi, tai löytyykö lähipiiristäsi tarvittaessa lainalle takaaja.

Jos sinulla on jo ennestään aiempia lainoja, joiden takaisinmaksu tuntuu vaikealta ja tilanne uhkaa karata käsistä, voit harkita myös yhdistelylainaa, johon myös vaaditaan usein vakuuksia. Yhdistelylainan avulla yhdistät kaikki aiemmat lainasi yhdeksi lainaksi, jota on helpompi hallita.