Meikki-ideoita ikääntyneille

Meikki-ideoita ikääntyneille

Vaihdevuosien jälkeen myös iho ikääntyy ihmisen mukana. Samalla se ei säilytä kosteuttakaan kuin ennen. He joilla oli ennen rasvainen iho, voivat kärsiä nyt kuivasta sellaisesta. Siksi ikääntyvien kannattaakin aloittaa kosteuttamisesta, kun on meikkauksen aika.

Kosteutettu iho on hyvä meikkipohja. Oikeanlainen kosteusvoide myös pehmentää juonteita.

Kosteutuksen jälkeen kannattaa ottaa pohjamaali mukaan. Sen avulla voidaan estää meikkejä juuttumasta juonteisiin. Pohjamaalit voivat myös joskus kosteuttaa ihoa, joka on vanhalle iholle hyväksi.

Nestemäiset meikit toimivat kaikkea nähneelle iholle paremmin kuin puuterit. Ne kun myös saattavat asettua ryppyihin, jolloin ne näkyvät entistäkin voimakkaammin. Myös nestemäiset meikkivoiteet voivat kosteuttaa. Peittävät meikkivoiteet kuitenkin voivat tehdä kasvoista robottimaiset.

On järkevää käyttää sellaista meikki – ja peitevoidetta, jotka ovat lämpimämpiä kuin se sävy joka on ikääntyneen iholla. Iän karttuessa voikin olla hyvä idea säännöstä, jonka mukaan pitäisi valita oman ihon värinen sävy. Tässä tapauksessa kasvot voivat näyttää siltä kuin ne olisi juuri pestyt. Kun valitset sävyn, joka on vain vähän lämpimämpi oman ihosi sävyä, toimii tämä hienosti varsinkin vanhemmilla kasvoilla.  .

Ikääntymisen huomaa usein ensimmäiseksi silmistä. Silmien alapuoli on ikääntyneiden listalla kärkisijoilla, jos mietitään huolia ihon vanhentumisesta. Peitevoiteen tulisi tälle alueelle olla kosteuttava, juokseva ja kevyt. Mattapintaiset voiteet saa jättää romukoppaan tässä vaiheessa elämää. 

Menetettyä hehkua palauttamaan

Korostusvoiteilla ja poskipunalla voi saada hehkua, jota ei ole enää ikääntymisen johdosta kasvoilla kuin ennen. Oikeanlaisen meikin valitseminen on kuitenkin tärkeää – puuterimaiset poskipunat voivat nekin ennemminkin korostaa juonteita ja ryppyjä. Ihon tulisi olla kosteutetun näköinen, jota ei puuteripohjaisella meikillä saa. Jos käytät aurinkopuuteria, joka ei näytä oikeanlaiselta, voi se johtua siitä että se hohtaa liikaa verrattuna ihonväriisi. Liialla hohdolla voi myös korostaa haluamattaan ryppyjä.

Ruskettavat meikit eivät välttämättä ole järkevin vaihtoehto saada väriä kasvoille. Kannattaa kokeilla lämpimämpää sävyä meikkivoiteessa, sillä se voi toimia luonnollisen rusketuksen korvaajana ja näyttää siltä erehdyttävästi. Valitse vaikkapa meikkivoide, joka on jotakuinkin kaksi sävyä tummempi kuin ihosi.  

Ripset ja huulet kuntoon oikeanlaisilla menetelmillä

Ripsien tiheys saattaa vähentyä iän myötä, jolloin sitä voi korjata rajaamalla koko silmä rajauskynällä.  Jotta rajaus näyttäisi luonnolliselta ja silmiä avaavalta, kannattaa jättää paksut, dramaattiset viivat pois ja kokeilla tiukkaa rajausta ylemmän ja alemman ripsirajan kohdalla tummanruskealla geelikynällä.  Luonnollisen näköiset tekoripset tekevät nekin usein ihmeitä.

Kun huulten rajaus pehmenee ikääntyessä, huulipuna jne. vuotavat ihoon joka ympäröi huulia. Tämän voi korjata kosteuttavalla rajauskynällä ENNEN kuin laitat huulipunaa. Huulten piirtäminen hieman isommiksi voi auttaa myös asiaa. Kulmakarvoja voi myös ehostaa, jos ne ovat iän myötä vaalentuneet ja ohentuneet. Kun piirrät kulmakarvat selkeillä kaarilla, ne ikäänkuin avaavat silmiä ja tekevät ulkonäöstäsi nuorekkaamman. Kulmakarvojen piirtäminen tulee olla todella tarkkaa joten valitse tuotteet sen mukaan, koska muussa tapauksessa kulmista voi tulla hiukan oudonnäköiset.

Ikääntyneen meikit yhteenvetona

Nämä ohjeet antavat suuntaviivaa sille, minkälaisella meikkityylillä voit saada ikääntyneen ihosi ja kasvosi nuorekkaamman näköiseksi. Vaikka moni ohjeista on sellainen, että voit kokeilla itsellesi sopivaa tyyliä hieman vinkeistämme poiketen, on kuitenkin puuterin välttäminen edelleen se numero ykkönen. Puuterit ja puuteripohjaiset meikit kun sattuvat menemään ihon juonteisiin ja ryppyihin, korostaen niitä entisestään, eikä tätä varmasti kukaan halua. Nestemäiset, kosteuttavat meikit ja voiteet sen sijaan auttavat asiaa. Ikääntynyt iho vaatii oikeanlaiset meikit, jotta lopputuloksesta tulee upea.